Jak pracuję i dlaczego możesz mi ufać

Pracuję z Mamami, które chcą świadomie, bezpiecznie i skutecznie wspomagać zdrowie swoich dzieci. Wiele moich Klientek zaczęło współpracę ze mną, gdy zorientowały się, że potrzebują wsparcia w wyborze dobrego suplementu dla ich dziecka. Żeby pomóc swojemu dziecku w chorobie albo poprawić jego odporność powinnaś wiedzieć, jakie jest rzeczywiste działanie danego suplementu i jak jego poszczególne składniki wpływają na mikrobiotę.

To, że jakiś suplement okazał się skuteczny u dziecka Twojej znajomej, nie oznacza że pomoże Twojemu maluchowi. Praktyka pokazuje, że Mamy, które chcą zaczynają suplementację, zdane są tylko na siebie.

Dlatego chcę Ci pomóc 

Pomagam skutecznie dobrać odpowiednie suplementy dla dzieci oraz produkty spożywcze, które mają korzystny wpływ na zdrowie.

Z moją pomocą:

  • podasz dziecku suplement dostosowany do jego stanu zdrowia,
  • przywrócisz w jelitach stan, który odpowiada za zachowanie zdrowia Twojego dziecka (stan eubiozy jelitowej),
  • będziesz wiedzieć,  jak  podawać dany suplement, o jakiej porze, przed, w trakcie posiłku czy po jego zakończeniu;
  • będziesz wiedzieć, które probiotyki korzystnie wpływają na poprawę odporności a które są nieskuteczne,
  • jakich suplementów nie możesz podawać swojemu dziecku;
  • jak ochronić się przed nieuczciwymi praktykami marketingowymi promującymi nieskuteczne preparaty;
  • jak długo stosować probiotykoterapię u dziecka, żeby była skuteczna;
  • jak wybrać probiotyki o najwyższej jakości i mieć pewność, że nie wyrzucasz pieniędzy w błoto.
Możesz mi zaufać
 

Od wielu lat pomagam zachować zdrowie dzieciom i ich mamom a żywność nie ma przede mną tajemnic.  Doradzam i nadzoruję produkcję suplementów diety i produktów spożywczych. Skończyłam studia podyplomowe prawo o żywności, fitoterapię i dietetykę.

Jestem doświadczonym audytorem wiodącym normy ISO 22000 (bezpieczeństwo żywności) i redaktor naczelną specjalistycznego miesięcznika „Bezpieczeństwo żywności w praktyce”. Na co dzień współpracuję z czołowymi producentami suplementów diety, żywności oraz naukowcami. Chcę się dzielić swoją wiedzą również z Tobą.

Cyklicznie prowadzę warsztaty, na których uczę, jak fermentować owoce, warzywa i dzikie rośliny jadalne. Mój autorski przepis na kiszone jabłka z cynamonem pokochały setki osób. Opublikowałam kilkadziesiąt artykułów i e-booków na temat zdrowia. Występuję również na konferencjach naukowych.

kończyłam: „Gut Check: Exploring Your Microbiome

Kurs  jest autoryzowany przez dwa czołowe ośrodki na świecie, specjalizujące się w badaniu mikrobioty: University of Colorado Boulder i UCS San Diego. Możesz mnie sprawdzić, zdałam z wynikiem 93%.

Kasia Kot

15+

Programów żywieniowych dla dzieci

10+

Kursów online

1000+

Czytelników